Multiplank ’t Houtenvloertje

Mutiplank

Multiplank eiken houten vloeren bestaan uit een onderplaat van berken multiplex van 9, 12 of 15 mm met daarop een eiken houten toplaag van 3 tot 6 mm. De onderplaten bestaan rondom uit een veer en een groef, waardoor de vloeren in elkaar geschoven kunnen worden.

 

Hierdoor kunnen multiplank vloeren strak gelegd worden en ondervinden ze niet de werking die massief houten vloeren vaak wel hebben. 

 

De multiplank vloeren hebbben dezelfde uitstraling als massief houten vloeren, maar hebben dus niet de nadelen van werking in de verschillende Nederlandse seizoenen.

 

Daarom leggen wij de multiplank vloeren vaak zwevend, maar mocht u deze vloer verlijmd gelegd willen hebben dan behoort dit uiteraard ook tot de mogelijkheden. Op vloerverwarming worden multiplank vloeren standaard verlijmd gelegd.

 

De meest voorkomende uitvoering is 12 +4, dus een berken multiplex onderlaag van 12 mm en een massief eiken toplaag van 4 mm. Zit u met een beperkte hoogte dan zou 9+3 of 9+4 ook kunnen en heeft u liever een dikkere vloer dan is 12+6 of 15+5 mogelijk. Heeft u vloerverwarming dan adviseren wij om niet boven de 12+4 uit te komen en bij vloerverwarming is de maximale breedte die wij hanteren 26 cm, dit om teveel spanning in het hout en dekvloer te voorkomen.

 

 

Qua afwerking zijn meerdere behandelingen mogelijk, zo kunt u kiezen uit kleurolie (basis olie, hardwax olie of 2-componenten olie), ultra matte lak (maar mat, zijdeglans of hoogglans kunnen wij ook aanbrengen) of een combinatie van deze twee waarbij de vloer eerst in een kleurolie wordt gezet en daarna gelakt wordt voor een extra bescherming. Zo heeft u wel de kleur, die bij een geoliede vloer hoort maar door de kleurloze laklagen heeft u daarna niet het onderhoud, dat bij een geoliede vloer hoort.