Renovatie

’t Houtenvloertje is gespecialiseerd in het renoveren van uw houten vloer.

 

Klik hier voor gerealiseerde renovaties bij klanten van ons.

 

Wij werken met professionele  schuurmachines met een goede stofafzuiging en daardoor stofvrij. Is uw vloer nog in goede staat, maar wilt u een andere kleur of heeft uw houten vloer grote mankementen zoals waterschade, kieren of scheuren, dan kunnen wij dit in de meeste gevallen voor u in orde maken. Qua behandeling heeft u veel keus, u kunt o.a. kiezen uit oliën of lakken. Gaat u voor naturel, voor grijs of wit of wilt u iets unieks dan bent u bij ons aan het juiste adres.

 

Hoe ziet het renoveren van een houten vloer er uit?

 

Om te beginnen moet de gehele vloer worden geschuurd, vaak gebeurd dit 3x. Eerst met een grove korrel en de laatste schuurgang een fijnere korrel. Voor het grootste gedeelte gebruiken wij een bandschuurmachine en langs de kanten, onder radiatoren in hoekjes gebruiken wij de kantenschuurmachine. Indien er diepe vellingkanten (v-groeven) tussen de planken zitten worden deze met een speciale vellingfrees geschuurd.

 

Na het schuren kunt u bij eiken kiezen voor olie (1x aanbrengen, desnoods 2x) of lak (dit is altijd 3 lagen). Lakken zijn niet meer zo glimmend als vroeger, er zijn ultra matte 2-component lakken op de markt waardoor de vloer een onbehandelde uitstraling krijgt.

 

Wij noemen hier specifiek eiken, omdat dit het meest voorkomt en er zijn houtsoorten, die niet goed en mooi te oliën zijn. Denk hierbij bijv. aan een beuken of essen vloer.

 

De vloer na het schuren in de olie zetten is voordeliger dan lakken, omdat lak duurder is per liter en het 3x moet worden aangebracht. Maar bij een lakvloer bespaard u daarna wel jarenlang de kosten voor onderhoudsproducten voor een geoliede vloer als ook de tijd die nodig is voor het olie onderhoud.

 

Wilt u een afspraak maken neemt u dan contact op of kom langs in de winkel. Ook kunnen wij kosteloos en vrijblijvend langs komen om uw vloer te bekijken en de renovatie mogelijkheden te bespreken.

 

Wilt u terug gebeld worden dan kunt u het informatie aanvraagformulier invullen en wij nemen z.s.m. contact met u op.

 

 

All container